Maisto tiekėjai

Turbūt svarbiausi kriterijai maisto tiekėjams visada yra: skanus ir gražus maistas. Jei maistas bus neskanus, tai ne tik jūs nusivilsite, bet 99 proc, kad po vestuvių apie neskanų maistą kalbės ir nusivylę jūsų svečiai. Ruošdamiesi į gimtadienį, vakarėlį ar kitokį susibūrimą, mes visada tikimės skaniai pavalgyti. Apie vestuves negali būti net minties, kad maistas atrodys negražiai, bus neskanus ar jo trūks…

Kaip mums susirasti maisto tiekėjus?

• Žinoma galima rasti internete.

• Dažnai tiekėjai bendradarbiauja su sodybomis, todėl, greičiausiai, sodybos savininkas iš karto jums pasiūlys maisto tiekėją ar net keletą jų. Manau, kad tai geriausias variantas, nes jie jau dirbę kartu, dirba kaip komanda, greit išspręsite daugelį klausimų. Jums nereikia rūpintis įvairiomis smulkmenomis, kurių ir taip gausu.

• Tiekėjus galima taip pat rasti pagal forumų ar pažįstamų rekomendacijas.

Kokiais kriterijais turėtumėte vadovautis?

• Jei ketinate rinktis iš keleto, tuomet patartina rinktis iš 2-3, kad nesusisuktų galva. Bus ir taip sunku apsispręsti.

• Pirmiausiai sužinokite ar tiekėjas galės pristatyti maistą į jūsų norimą vietą, ar suteiks visas paslaugas, kurių jums reikia (jei reikia maistą vežti į tam tikrą vietą, indų nuomos, staltiesių, padavėjų ir tt.).

• Sužinokite jų kainą vestuvėms vienam žmogui, kiek papildomai kainuoja padavėjai, ar papildomai reikia mokėti už indus, staltieses ir kt, pristatymo kaina. Taip žinosite apytikslią sumą, pagal kurią galėsite lyginti su kitais tiekėjais, žinosite ar kaina tenkina ir jūsų biudžetą.

• Būtinai peržiūrėkite , kaip atrodė jų maistas kitose vestuvėse.

• Susirinkite rekomendacijas( po keletą, ne po vieną).

• Būtinai susitarkite dėl maisto degustacijos. O kaipgi kitaip???

• Peržiūrėkite ar jums tinka jų siūlomas meniu. Ar jie rūpinasi kavos, alaus tiekimu, gėrimais, alaus stalu, saldžiu stalu, užkandžiais, pusryčiais ir kt. (kokių paslaugų jums reikia iš šio tiekėjo).

• Į degustaciją atsiveskite žmogų, kuriuo pasitikite ir, kuris galėtų jums padėti nuspręsti.

• Pasiimkite užrašų knygutę, kad galėtumėte užsirašyti norimus valgius, paslaugas, pastebėjimus, trūkumus ir pliusus. Žinoma prieš tai būtinai susirašykite ir klausimus, kuriuos norite aptarti su paslaugų tiekėjais.

• Stebėkite tiekėjo elgesį ir bendravimą su jumis telefoninio pokalbio ir pirmojo susitikimo metu. Tai yra labai svarbu. Kad ir koks skanus jų maistas, nemalonus tiekėjo bendravimas su jumis gali apkartinti netik pasiruošimą vestuvėms, jūsų nuotaiką , bet ir tiekėjo patikimumą, bendradarbiavimą esant nesklandumams, kas tikrai yra tikėtina ir visko būna.

Patariu būtinai samdytis keletą padavėjų. Tai ne tik dėl to, jog juos turėti iškilmingiau, bet jie nuneš maistą ant stalo, papilstys, papildys gėrimus, pavaišins į šventės vietą besirenkančius svečius. Žinoma savo norus (viska, ką norėtumėte, kad samdomi žmonės darytų) su tiekėju ar įmone, iš kurios samdote padavėjus , turėtumėte aptarti iš anksto).

Pasistenkite samdytis maisto tiekėjus, kurie nėra toli nuo šventės vietos, nepamirškite, kad, pvz., dvi ar trys valandos kelio pakenks maisto kokybei ir išvaizdai, žinoma ir kaina bus didesnė dėl ilgos kelionės į pobūvio vietą.

Stenkitės išsirinkti kuo įvairesnį meniu, kad jis atitiktų daugumos svečių poreikius. Prieš rinkdamiesi patiekalus, išsiaiškinkite žuvį ar mėsą mėgsta svečiai. Rinkitės du karšto patiekalo variantus pvz. : vištiena ir kiauliena, kiauliena ir žuvis, vištiena ir kokia nors žvėriena ir tt.

Kai apsispręsite , kurį tiekėją samdysite, iškart pasirašykite sutartį.

Nepamirškite visko rašytis, tai labai svarbu, nes kelios dienos prieš vestuves ,reikėtų patvirtinti svečių skaičių bei visas paslaugas, dėl kurių susitarėte.

Komentarai